Στην Παιδόπολη της Πρώτης «Θέλουν να πιουν όλο το Βόσπορο»

Loading...


Ρεπορτάζ – φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα
Κοντά στους μικρούς κατασκηνωτές της Παιδόπολης της Πρώτης βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος, με την ευκαιρία της έναρξης της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στο Καθολικό της ιστορικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρώτης, στους χώρους της οποίας φιλοξενούνται οι Κατασκηνώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος.

Μετά την Παράκληση ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρακολούθησε, όπως πάντα, το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε σκετς, χορούς, τραγούδια και άλλες όμορφες δημιουργίες που ετοίμασαν τα παιδιά με την καθοδήγηση των ομαδαρχών τους και εθελοντριών που ήλθαν από την Πόλη και την Ελλάδα μετά από πρωτοβουλίες φίλων της Παιδόπολης καθώς και από την Οι.Ομ.Κω. Τα τραγούδια συνόδευσαν μουσικά όργανα ανάμεσα στα οποία και το ούτι που τόσο δεξιότεχνα έπαιξε ο ειδήμων περί την μουσική Μ. Ιεροκήρυξ Βησσαρίων. Στα τραγούδια που διδάχθηκαν και είπαν τα παιδιά περιλαμβάνεται και το πολύ γνωστό «θέλω να πιω όλο το Βόσπορο» το οποίο τραγούδησαν με έντονο συναίσθημα οι μικροί καθημερινοί «πότες» της Πολίτικης αυτής θάλασσας.

Έτσι, από την Πρώτη της θάλασσας του Μαρμαρά αντηχούσαν οι χαρούμενες παιδικές φωνές που απευθύνονταν στον χιλιοτραγουδισμένο γείτονα Βόσπορο. Εικόνα όμορφη που χαροποίησε αλλά και συγκίνησε τους παρισταμένους με πρώτον τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο οποίος συνεχάρη θερμά τα παιδιά και τους συντελεστές και καλωσόρισε ομάδα Ρωμηορθοδόξων παιδιών που ήρθαν από την Αντιόχεια για την περίοδο αυτή της Παιδόπολης.

Παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυριών του Συνδέσμου της Παιδόπολης Μαρία Αποστολίδου και οι κυρίες του Συνδέσμου, ο Διευθυντής της Παιδόπολης Σταύρος Ραφαηλίδης, ο Δημήτριος Φραντζής από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, Πρόεδροι και στελέχη Κοινοτήτων και Συλλόγων καθώς και επισκέπτες από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες.