Στην Κύπρο ο Αμερικής Δημήτριος – Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ

είχαν σήμερα Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος έφθασε στο νησί το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Ιουλίου 2016, και πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη κατόπιν προσκλήσεως της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επεσήμανε τον ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ομογένεια. Επιπλέον, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην πραγματοποιηθείσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, τον περασμένο Ιούνιο. Στο τέλος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έκανε μια σφαιρική αναφορά επί του εθνικού θέματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, απο τη δική του πλευρά, εξέφρασε τη χαρά η οποία τον διακατέχει που ξαναέρχεται στο μαρτυρικό νησί της . Αναφέρθηκε, επιπλέον, στην Φιλανθρωπική Συναυλία, η οποία θα διεξαχθεί για τα παιδιά της Κύπρου την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου και τελεί υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας Άντρης Αναστασιάδη σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων της Αμερικής. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, που τον αξίωσε να ξαναβρεθεί και πάλι στην Κύπρο.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ραφαήλ Μισιαούλης, Φοιτητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-2.jpg
Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-3.jpg
Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-4.jpg
Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-5.jpg
Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-6.jpg
Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-7.jpg
Ο-Αμερικής-Δημήτριος-στην-Ιερά-Αρχιεπισκοπή-Κύπρου-12.7.2016-8.jpg