Πρόεδρος Γεωργίας προς Βαρθολομαίο:Είστε πραγματικά ένας αληθινός φίλος της Χώρας μας

Loading...


Συνάντηση με  τον Πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, είχε χθες στη Τυφλίδα  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα με αφορμή τα 80α γενέθλια και την 35η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία.
Ο Πατριάρχης ευχήθηκε στο λαό της Γεωργίας, να ξεπεράσει ομαλά όλες τις κρίσεις και εμπόδια.
Παναγιώτατε, μας τιμάτε με την επίσκεψή σας στην Γεωργία. Είστε σε όλους σεβαστός όχι μόνο ως πνευματικός πατέρας, αλλά και ως μια εξαιρετική προσωπικότητα», ανέφερε ο Πρόεδρος Σαακασβίλι.
Από τη πλευρά του ο κ. Σαακασβίλι απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο είπε: «Είστε πραγματικά ένας αληθινός φίλος της Γεωργίας. Σας ευχαριστούμε που τιμάτε τον Πατριάρχη μας για τα 80α του γενέθλια και για την 35η επέτειο από την ενθρόνιση του.»

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκεται στην επέτειο του Πατριάρχη Ηλία στην Γεωργία και συνεχίζοντας είπε:«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός, για όλους μας ότι είμαστε εδώ για την επέτειο του Πατριάρχη Γεωργία κ. Ηλία. Εύχομαι στον Πατριάρχη υγεία για το καλό της Εκκλησίας, αλλά και για τον λαό της Γεωργίας»,