Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη διημερίδα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (φωτο)

Loading...


Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) διοργάνωσε διημερίδα με θέμα: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ» στις 3 και 4 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη.
Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ ομίλησαν Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων και Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, Θεολογικών σχολών και άλλοι διανοούμενοι. Στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο, Ρώσος βουλευτής κ. Sergei Popov, ο Γενικός Γραμματέας της, έλληνας βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης και βουλευτές, μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. από Αίγυπτο, Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Καζακστάν, Κύπρο, Λευκορωσία, Πολωνία, Ρωσία και Σερβία.

Η συνεδρίαση άλλωστε της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου, ενώ την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες βουλευτές συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και είχαν συνάντηση κοινού ενδιαφέροντος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Τα μέλη της Δ.Σ.Ο., κατά την παραμονή τους στην Κωνσταντινούπολη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και είχαν συνάντηση με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο. Ο Πρόεδρος, μάλιστα, της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Sergei Popov είχε την ευκαιρία ομιλώντας προς κληρικούς εξ Ελλάδος οι οποίοι παρακολουθήσαν σε χώρους της Σχολής ανάλογο σεμινάριο, να εκφράσει την μόνιμη στήριξη της Δ.Σ.Ο στο αίτημα για την επαναλειτουργία της Σχολής.

1
1
1
1
1