Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με 25 Προξένους στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Loading...


Την , όπου λειτουργούσε η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 25 Γενικοί Πρόξενοι διαφόρων κρατών που υπηρετούν στην Πόλη, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος, Γενική Πρόξενο της Κροατίας, κυρία Ivana Zerec.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τους ξένους διπλωμάτες καλωσόρισε ο στο Συνοδικό της Μονής, παρουσία του Ηγουμένου της, Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου, και τους ενημέρωσε για την ιστορία της Σχολής, για την διακονία και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, και μοιράστηκε μαζί τους τις αναμνήσεις του από τα χρόνια φοίτησής του στην Χάλκη.

Ο Παναγιώτατος προέτρεψε τον παρόντα Μ.Αρχιδιάκονο Θεόδωρο να μιλήσει για την προσφορά της Θεολογικής Σχολής στα Ιερά γράμματα και την ευρύτερη παιδεία, μέσω των αποφοίτων της που διακόνησαν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε εδώ:  Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σουηδία (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Σχολής και ιδιαιτέρως στην πλούσια βιβλιοθήκη της.

Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συνόδευσε τιμητικά τους Γενικούς Προξένους.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας/Οικουμενικό Πατριαρχείοtilegrafima.gr