Μητρόπολη Σουηδίας: Η τυφλή βία μας συσπειρώνει κατά του φανατισμού

Loading...


ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Ειδήσεις-Ηχηρό μήνυμα

«Η τυφλή και μισαλλόδοξη βία που έθεσε στο στόχαστρο της την ειρηνική Σουηδία θα επιτύχει το εντελώς αντίθετο, συσπειρώνοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις ενάντια στο φανατισμό», εξηγεί  η Μητρόπολη Σουηδίας για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη.

Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ι πως «στη σκιά του θλιβερού περιστατικού που αμαυρώνει την επερχόμενη εορτή του Αγίου Πάσχα, η σκέψη και οι προσευχές μας συνοδεύουν τις οικογένειες και τα προσφιλή πρόσωπα των αδίκως φονευθέντων και τραυματισθέντων αδελφών μας».

Διαβάστε εδώ:  Η σπουδαία κίνηση των μαθητών στη Μητρόπολη Γρεβενών

Τονίζει επίσης, «στις δύσκολες αυτές στιγμές επιβεβαιώνεται η σταθερή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στη σκανδιναβική χερσόνησο, του Σουηδικού Βασιλείου και της τοπικής κοινωνίας, με τους οποίους βιώνουμε τις ίδιες ανησυχίες».

 Το χρονικό

Θρήνος, φόβος, μεσίστιες σημαίες. Η Στοκχόλμη, μια μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση «καρμπόν» με εκείνη στο Λονδίνο πριν από μερικές εβδομάδες ή ακόμα και με εκείνες στη Νίκαια και το Βερολίνο, θρηνεί τους τέσσερις νεκρούς και αγωνιά για την κατάσταση των τραυματιών, διαβάζουμε στο newsit.

24 ώρες μετά την επίθεση, οι σουηδικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν τους τέσσερις νεκρούς. Τέσσερις ανθρώπους που βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Τη στιγμή που κάποιος αποφάσισε να θερίσει ζωές. Μυστήριο υπάρχει και με την τύχη ενός 11χρονου κοριτσιού που σύμφωνα με τη Daily Mail αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής.
Το παιδί, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, έχει χαθεί από την Παρασκευή και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περπατούσε στη λεωφόρο Drottninggatan, όπου έγινε η επίθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen, η αστυνομία επισκέφτηκε τους γονείς του παιδιού και ζήτησε να πάρει αντικείμενα από το σπίτι της που θα έχουν το DNA της. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει (ούτε και διαψεύσει) αν το παιδί είναι ανάμεσα στα θύματα, όμως οι γονείς και οι συγγενείς της αγωνιούν και είναι απεγνωσμένοι για πληροφορίες.