Οικουμενικός Πατριάρχης- Επιστολή από την αυτοαποκαλούμενη ορθόδοξη Εκκλησία της Αμπχαζίας

Loading...


Επιστολή στον απέστειλε η αυτο-αποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμχπαζίας, σχετικά με την αυτονομία της, την Αγία και μεγάλη Σύνοδο, το Συνοδικό Κείμενο για την Αυτονομία και την μη συμμετοχή του Πατριαρχείου της Γεωργίας.

Η, από 9 Φεβρουαρίου 2017, επιστολή αναφέρει, όπως διαβάζουμε στο http://fanarion.blogspot.gr/ ότι στις 5 Ιουλίου 2016, το Συμβούλιο της εξέτασε όλα τα κείμενα που εγκρίθηκαν από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016. Το Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως της Αμπχαζίας υιοθετεί ομόφωνα όλα τα παραπάνω συνοδικά κείμενα και συνιστά αυτά τα έγγραφα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς που απαρτίζουν το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως της Αμπχαζίας.

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως της Αμπχαζίας θεωρεί ότι το σχετικό συνοδικό κείμενο σχετικά με την αυτονομία και ο τρόπος ανακήρυξης του δεν ισχύουν σε σχέση με το ορθόδοξο ποίμνιο της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας. Το Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως της Αμπχαζίας τονίζει ότι το κύριο εμπόδιο για την επίτευξη της ενότητας μεταξύ των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένης και της λύσης του προβλήματος της Εκκλησίας της Αμπχαζίας, εμπερικλείεται στο θέμα του εθνοφυλετισμού, έναντι των Πανορθόδοξων αποφάσεων. Είναι γνωστό ότι αυτή η εκκλησιολογική αίρεση καταδικάστηκε στο 1872 Συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, και είναι ένα από τα κύρια εμπόδια της λύσης των προβλημάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμπχαζίας, σημειώνεται στην Επιστολή.

Η άρνηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας να συμμετέχει στην Αγία και μεγάλη σύνοδο, καθώς και την άρνησή της να υπογράψει το συνοδικό κείμενο σχετικά με το μυστήριο του Γάμου, κατέδειξε σαφώς την κυριαρχία της αιρέσεως του εθνοφυλετισμού στην Εκκλησία της Γεωργίας.

Διαβάστε εδώ:  Πατριάρχης Γεωργίας: Απόπειρα δηλητηρίασης εναντίον του Πατριάρχη Ηλία;

Τονίζεται επίσης ότι η Ορθόδοξη κοινότητα της Αμπχαζίας έχει να αντιμετωπίσει τον εκκλησιαστικό εθνικισμό από την πλευρά της για πολλές δεκαετίες.

Το Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως της Αμπχαζίας, μαζί με το ποίμνιο της Αμπχαζίας, θεωρεί ότι ο μόνος δυνατός τρόπος διατήρησης της Ορθοδοξίας στη χώρα, είναι η αποκοπή της από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.

Τέλος, η αυτο-αποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμχπαζίας, ζητά από τον την σύσταση ειδικής Διο-ορθόδοξης Επιτροπής υπό την Προεδρία του, για την εξέταση των κανονικών δικαιοδοσιών του Πατριαρχείου της Γεωργίας εν σχέσει με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμπχαζίας.

Δείτε το πλήρες αγγλικό κείμενο πατώντας εδώ.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr