Οικουμενικό Πατριαρχείο: Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ορθόδοξο Κέντρο στην Γενεύη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης, συνεχίζοντας την ευλογημένη Παράδοση, εόρτασε με λαμπρότητα και φέτος .

Έτσι, υποδέχθηκε στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου το πολυπληθές ποίμνιο των εν Γενεύη Ορθοδόξων Παροικιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Εκκλησιών Αντιοχείας, Ρωσίας, Ρουμανίας και Ελλάδος.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, καθώς και όλων των ιερέων των Ορθοδόξων ενοριών της Γενεύης. Κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία έψαλαν εμμελέστατα και κατανυκτικά χορωδίες στα ελληνικά, αραβικά, γαλλικά, σλαβωνικά και ρουμανικά.

Διαβάστε εδώ:  Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης (ΦΩΤΟ)

Μετά τη λιτάνευση των ιερών Εικόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε . Η Ορθοδοξία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, κηρύττει και σήμερα το Ευαγγέλιο της πίστεως, της ελπίδος και της αγάπης, ένα σωστικό μήνυμα, το οποίο ανοίγει στον άνθρωπο την προοπτική της αιωνιότητος, τον κατευθύνει και τον στηρίζει στην εν τω κόσμω βιοτή του, ώστε αυτή να εκτυλίσσεται Χριστοπρεπώς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη, μικρή δεξίωση για το εκκλησίασμα στους φιλόξενους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου.

Κράτα το