Οικουμενικό Πατριαρχείο: Διορθόδοξο συλλείτουργο στο Λουξεμβούργο (ΦΩΤΟ)

Loading...


λειτούργησε την , στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο.

Είναι ο ίδιος που ξεκίνησε αυτή τη παράδοση, δηλ. να τελείται Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Λουξεμβούργο , με τη συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων παρουσιών στο Μεγάλο Δουκάτο.

Μια Κυριακή μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όλοι οι Ορθόδοξοι του Λουξεμβούργου συνάζονται εν κοινωνία στην ευχαριστιακή σύναξη, προκειμένου να δοθεί η μαρτυρία της ενότητας και της ομοψυχίας της Ορθοδοξίας στη Διασπορά.

Στο συλλείτουργο , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ συμμετείχαν κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Πατριαρχείων  και . Ο στο λόγο του έκανε αναφορά στο πρόσωπο του τιμωμένου , του μεγάλου αυτού μυστικού Θεολόγου της Θεσσαλονίκης που ανακεφαλαίωσε την όλη πατερική παράδοση της Ορθοδόξου Θεολογίας.

Διαβάστε εδώ:  Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και οι ευχές του Δαλάι Λάμα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Συνεχίζοντας τόνισε την μεγάλης σημασίας συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων του Λουξεμβούργου στην Θεία λειτουργία και τη μαρτυρία της ενότητας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Χαρακτηριστικά είπε πως αυτή είναι η Ορθοδοξία, ενωμένη, δίνει πάντα την ελπίδα στον άνθρωπο, μια ελπίδα που πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού και μεταλαμπαδεύεται ανά τους αιώνες με την παρουσία των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας, , με τον ζωντανό συνοδικό χαρακτήρα που αναζωογονήθηκε με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του περασμένου έτους, στην Κρήτη.

Στην πανηγυρική αυτή Θεία λειτουργία ήταν παρόντες ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος, και ο Πρέσβης της Ρουμανίας, αλλά και πλήθος κόσμου, με τρεις χορωδίες, Ελληνική, Ρωσική και Ρουμανική να αποδίδουν τους εναλλάξ τους ύμνους της ευχαριστίας. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας παρετέθη δεξίωσις στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού, όπου όλοι οι Ορθόδοξοι αδελφοί είχαν άλλη μια ευκαιρία συνάντησης και επικοινωνίας.tilegrafima.gr