Ιερώνυμος προς Βαρθολομαίο: Να προσεύχεστε για την Ελλάδα (φωτο)

Loading...


Έφτασε πριν από λιγη ώρα στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου και του Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιακόνου κ. Μαξίμου.

Αμέσως μετά την άφιξή του ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Κατόπιν μετέβη στο Ζάππειο όπου ξεκινά αυτήν την ώρα η επίσημη τελετή ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας

Νεότερο ρεπορτάζ: 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε σήμερα το πρωινό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέμεναν τον Παναγιώτατο κληρικοί και συνεργάτες του Μακαριωτάτου. «Να προσεύχεσθε για την Ελλάδα» κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος, που προσβλέπει σε μία επιτυχημένη ελληνική Προεδρία για το καλό του τόπου.

1

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι η Προεδρία πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αλλά είναι ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και πρέπει να είναι καρποφόρα. Αναφέρθηκε εκτενώς ο Παναγιώτατος στο κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής, που έχει μεγάλη κοινοφελή κι ανθρωπιστική απήχηση.

Σχολίασε τέλος, ότι στη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου πρέπει να κάνουμε το επιβαλλόμενο για την ενότητα της Εκκλησίας. Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Περιστερίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του για το αίσιο αποτέλεσμα μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του κι ευχήθηκε «να ζήσουμε την επαναλειτουργία της Χάλκης».

Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι αύριο το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την χώρα μας.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

1
1
1
1

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου
{youtube}G3S1bNRGEsE{/youtube}