Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Φανάρι βρέθηκαν Ιεράρχες της και πήρε μέρος στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης:

«Εξ Αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Συνοδική Αντιπροσωπεία μετέβη εις το τη Τρίτη, 11η Ιουνίου ε.ε., διά να μετάσχη εις τα Ονομαστήρια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία αποτελείτο υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολ. Αρχιμ. Προδρόμου Ξενάκη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και του Εντιμολ. κ. Δημητρίου Μηλαθιανάκη, Άρχοντος Πρωτεκδίκου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Νομικού Συμβούλου της Εκκλησίας Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Εορτής των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, και της τελεσθείσης Πατριαρχικής Χοροστασίας εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ Αγίου Γεωργίου, ο Παναγιώτατος εδέξατο την Αντιπροσωπείαν εν τω Γραφείω Αυτού, όπου ήκουσεν την προσφώνησιν του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος, διά της εμπνευσμένης αυτού προσλαλιάς, υπέβαλε τον σεβασμόν, την αφοσίωσιν και τα εόρτια σεβάσματα της Ιεραρχίας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς Λαού της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τας ευχαριστίας Αυτού προς την Εκκλησίαν της Κρήτης και διεβεβαίωσε διά την αδιάπτωτον αγάπην και την δαψιλή στοργήν της Μητρός Εκκλησίας προς την Εκκλησίαν της Μεγαλονήσου«.tilegrafima.gr