Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής καταγγέλλει τον «Εθνικό Κήρυκα» για ψευδείς ειδήσεις

Loading...


Ανακοίνωση μέσω της οποία καταγγέλλει την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» για πρωτοσέλιδο τίτλο της και ρεπορτάζ στις εντός σελίδες εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η Αρχιεπισκοπή κάνει λόγο για ψευδή τίτλο και ρεπορτάζ που δε βασίζεται πουθενά, με αφορμή συνέντευξη στελέχους της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας σε άλλο ομογενειακό μέσο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ» δημοσίευσε σήμερα 26 Ιουνίου 2018, πρωτοσέλιδο άρθρο με τον ψευδή και ανυπόστατο τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η παραπληροφόρηση και οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν βασίζονται πουθενά. Πρόκειται περί ωμής και κυνικής ψευδολογίας, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε άλλη ομογενειακή εφημερίδα, συνέντευξη από την οποία ουδαμώς προκύπτουν οι ισχυρισμοί του «Εθνικού Κήρυκα». Είναι απλώς συνέχεια της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης τακτικής την οποία η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί επί πολλά χρόνια.

Καθώς βαδίζουμε προς την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη την επομένη εβδομάδα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπηρεσία και διακονία του λαού του Θεού στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την σκέπη και αγάπη της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.tilegrafima.gr