Η αναχώρηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από το Ζάγκρεμπ κι η επίσκεψή του στην Ελληνική Πρεσβεία (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, μετά από πρόσκληση της Πρέσβειρας της Ελλάδας στην κ. Ελένης Γεροκωστοπούλου, ο , συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη του Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο, την Πρεσβεία της Ελλάδα στην Κροατία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής του Πατριάρχη στην Πρεσβεία, ο Παναγιώτατος αναχώρησε για το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ.

Μπροστά στο αεροδρόμιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο περίμεναν οι Ορθόδοξοι κληρικοί της Μητροπόλεως Ζάγκρεμπ με τις οικογένειές τους και με την ευκαιρία αυτή του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα, σε ένδειξη σεβασμού, ευγνωμοσύνης και αγάπης.

Δείτε εδώ: Η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας

Ο Πατριάρχης συγκινήθηκε από αυτή την χειρονομία, και ανταπέδωσε, ευχαριστώντας και αποχαιρετώντας τους κληρικούς και όλους τους παρόντες, αφού φίλησε ένα ένα τα μικρά παιδιά και στη συνέχεια έδωσε σε όλα από έναν μικρό σταυρό ως ευλογία.

Ο Μητροπολίτης Πορφύριος έλαβε ως δώρο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την πατερίτσα, την οποία αυτός είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κροατία.

Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος ακολούθησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του μέχρι το αεροσκάφος, εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη θυσία και την αγάπη της Αυτού Παναγιότητος και του ευχήθηκε μία ευχάριστη επιστροφή στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ελπίζοντας ότι και στο μέλλον η Εκκλησία του θα έχει ξανά την ευλογία και την τιμή να δεχθεί τον Παναγιώτατο.

1209CRO (1).jpg
1209CRO (2).jpg
1209CRO (3).jpg
1209CRO (4).jpg
1209CRO (5).jpg
1209CRO (6).jpg
1209CRO (7).jpg