Φανάρι: Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε σήμερα το πρωί, , 26 Απριλίου, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία προεξήρχε ο , σε συγχοροστασία με τους Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Μύρων Χρυσόστομο, Ικονίου Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Κυδωνιών Αθηναγόρα, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υον παλαιό χειροποίητο κεντητό επιτάφιο, με το άχραντο σώμα του Κυρίου, περιέφεραν στο Ναό και τοποθέτησαν εντός του ανθοστολίστου Ιερού Κουβουκλίου, στο κέντρο του Σολέα, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων και ο Μέγας Ιεροκήρυκας Πανάρετος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε πρώτος και ακολούθησαν οι Ιεράρχες, ο Ιερός Κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα. Σε όλους ο Πατριάρχης μοίρασε τα καθιερωμένα άνθη.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, με τη σύζυγό του, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Σήμερα, Μ.Παρασκευή, το απόγευμα στις 6, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, θα τελεστεί η Ι.Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, και η οποία θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ 3.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείοtilegrafima.gr