Μεγάλη Παρασκευή: Συγκίνηση στη Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


: Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής, 26 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της : “Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι ήθελαν να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο θεολόγος και υποψήφιος διδάκτορας θεολογίας κ. Ανάργυρος Βαλτογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο αντίκρυσμα που θα πρέπει να έχει στις ψυχές μας το Θείο Πάθος και η ελπιδοφόρα Ανάσταση του Κυρίου, έτσι ώστε να επιτύχουμε την πνευματική μας ανύψωση και να κερδίσουμε την Επουράνια Βασιλεία.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς πάντα να αντλούν δύναμη από τον Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού μας, που αποτελεί για τον χριστιανό σύμβολο θυσιαστικής αγάπης και ελπίδας”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr