Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βουκόλου, πρώτου Επισκόπου Σμύρνης

Loading...


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βουκόλου πρώτου Επισκόπου Σμύρνης, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Φεβρουαρίου στη Σμύρνη.

Αναλυτικά:

«Κατόπιν πρόφρονος αδείας των αρμοδίων αρχών θα εορτασθή και εφέτος η ετησία μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου Επισκόπου Σμύρνης, εν τω εν Μπασμανέ Σμύρνης ιστορικώ Ι. Ναώ των Αγίων Βουκόλου και Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπων Σμύρνης.  Η μνήμη του Αγίου Βουκόλου θα αχθή, εφέτος, προεορτίως κατά το ακόλουθον πρόγραμμα:

Σάββατον, 3 Φεβρουαρίου 2018
Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου 17:00
Τον Θείον Λόγον θα κηρύξη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ευσέβιος Σπουργίτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Διαβάστε εδώ:  Απόπειρα εμπρησμού του ιστορικού κτιρίου του Ελληνικού Προξενείου στην Σμύρνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018
Όρθρος – Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος και θα κηρύξη τον Θείον Λόγον 08:30
Κατ’ αυτήν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης θα παραδώση εις την Ορθόδοξον Κοινότητα Σμύρνης απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βουκόλου, φυλασσόμενον υπό του Πρωτοσυγκέλλου αυτού, προς μόνιμον και διηνεκή αγιασμόν των πιστών αυτής.
Κατά τας Ιεράς Ακολουθίας θα ψάλλη χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνσιν του Μουσικολ. κ. Ιωάννου Π. Χαβιαρλή, Λαμπαδαρίου του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Πέτρου Άργους.
***
Επίσης το Σάββατον, 3 Φεβρουαρίου 2018, και ώραν 19.30, ο Ρωμαίηκος Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύνδεσμος Σμύρνης διοργανώνει καλλιτεχνικήν εκδήλωσιν εις την ευγενώς παραχωρουμένην υπό του Δήμου Konak Σμύρνης αίθουσαν εκδηλώσεων (Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi), κατά την οποίαν χορωδία υπό την διεύθυνσιν του Μουσικολ. κ. Ιωάννου Π. Χαβιαρλή θα αποδώση παραδοσιακόν μουσικόν πρόγραμμα».tilegrafima.gr