Υπουργός της κυβέρνησης πήγε στον Βαρθολομαίο αμέσως μετά τις εξελίξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Loading...


Λίγες ώρες μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την κίνηση των διαδικασιών για πρόωρες εκλογές ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος βρέθηκε στο Φανάρι όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατρια΄ρχη Βαρθολομαίο. Άραγε για να πάρει την ευχή του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης; 

Αναλυτικά το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου: 

Την μεσημβρίαν της Παρασκευής, 21ης Αυγούστου, ο Εξοχ. κ. Δημήτριος Μάρδας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, επεσκέψατο, μετά της συζύγου του Ευγεν. κ. Ζαχαρούς Παπαδοπούλου-Μάρδα, Διευθυντρίας του Κέντρου Αναπτύξεως Ελληνικού Εμπορίου Θεσσαλονίκης, τα Πατριαρχεία και εγένετο δεκτός μετά των προσηκουσών τω αξιώματι αυτού τιμών υπό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, προσκυνήσας προηγουμένως εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, ένθα και εξεναγήθη υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου, παρακαθήσας δε εν συνεχεία και εις το Πατριαρχικόν άριστον.
Ο ως άνω υψηλός επισκέπτης της Μητρός Εκκλησίας, Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, έσχε μακράν και εγκάρδιον συνομιλίαν μετά του Παναγιωτάτου επί επικαίρων θεμάτων, παρουσία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.


Την Αυτού Εξοχότητα συνώδευον ο Εντιμ. κ. Ευάγγελος Σέκερης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος ενταύθα, ο Εντιμ. κ. Παντελεήμων Φιλιππίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Αθηνάς, και ο Εντιμ. κ. Βένος-Χρήστος Ζαχαριάδης, μέλος της Ευρωπαικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, απεδόθησαν δε αυτή αι υπό του Πατριαρχικού Πρωτοκόλλου προβλεπόμεναι τιμαί κατά την τε προσέλευσιν και την αναχώρησιν αυτής εκ των Πατριαρχείων.
 Ετικέτες