Στα ερείπια της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης ο Οικ. Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την ερειπωμένη  Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης επισκέφθηκε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, κ. Βαρθολομαίος ο οποίος χοροστάστησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε μετά από 92 χρόνια!

Ακολουθεί το ανακοινωθέν του Οικουμενικού  Πατριαρχείου:

Την πρωΐαν της Πέμπτης, 16ης τ.μ. Οκτωβρίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, μελών της Πατριαρχικής Αυλής και του Δημοσιογράφου και Φωτογραφου Εντιμ. κ. Νικολάου Μαγγίνα, μετέβη εις Πάνορμον και εκ της αποβάθρας αυτής ανήλθεν εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Φανερωμένης, εις τα ερείπια της οποίας εχοροστάτησε κατά την τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν, την πρώτην μετά 92 έτη, ήτοι μετά την ανταλλαγήν των πληθυσμών, την αποφασισθείσαν υπό της Συνθήκης της Λωζάννης. 

Εις το τέλος ετέλεσε Τρισάγιον και ηυλόγησε τα κόλυββα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Μητροπολιτών Γερόντων Κυζίκου, ως και των κτιτόρων, ανακαινιστών, ευεργετών, ηγουμένων, μοναχών και προσκυνητών της παλαιφάτου Μονής, της οποίας η εφέστιος εικών της Παναγίας φυλάσσεται, ως γνωστόν, εις το αριστερόν κλίτος του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού.
Ο Πατριάρχης εν κατακλείδι απηύθυνεν εν συγκινήσει ολίγους λόγους προς τους παραστάντας συνεργάτας Αυτού μετά των οποίων συνεμερίσθη την ιερότητα, την ιστορικότητα και την χαράν του βιωθέντος γεγονότος της προσφοράς της αναιμάκτου θυσίας μετά τοσαύτας δεκαετίας εγκαταλείψεως και σιωπής του ιερού τούτου σκηνώματος της πίστεως και του Γένους ημών.  Ετικέτες