Προετοιμάζονται για την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι-Με λαμπρότητα η εορτή της Υψώσεως του Σταυρού

Loading...


Ξεκίνησαν στο Φανάρι οι προγραμματισμοί για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου τον Νοέμβριο. Στο μεταξύ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάστηκε χθες η μεγάλη εορτή του Σταυρού…

Αναλυτικά: 

 

Το εσπέρας του Σαββάτου, 13ης τ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης επέστρεψεν αεροπορικώς εκ Γαλλίας, ένθα, κατά τας συντόμους διακοπάς Του, ησχολήθη και με τον κατ̉ αρχήν προγραμματισμόν της εν τω μεταξύ ανακοινωθείσης επισήμου προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον επισκέψεως της Α. Αγιότητος του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου κατά την προσεχή Θρονικήν εορτήν του Αγίου Ανδρέου.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, εχοροστάτησεν εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής, 14ης Σεπτεμβρίου, συγχοροστατούντων Αυτώ των Σεβ. Μητροπολιτών Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. Εκκλησιάσθησαν οι Σεβ. Μητροπολίται Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανός και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Εξοχ. Πρέσβυς κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος ενταύθα, πλείστοι πιστοί εντεύθεν και όμιλοι προσκυνητών εκ του εξωτερικού.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την κηδείαν της αειμνήστου Ζωής Κομματά, μητρός του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, ον και συνελυπήθη τηλεφωνικώς τε εκ Γαλλίας άμα τη κοιμήσει της αειμνήστου και εκ του σύνεγγυς. Η κηδεία ετελέσθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, εν τω Ι. Ναώ Αγίου Δημητρίου Ταταούλων, την μεσημβρίαν της Κυριακής, 14ης τ.μ. .
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:
-Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον κ. Claudio Guggeroti, Νούντσιον του Βατικανού εν Λευκορωσσία.
– Τον Εξοχ. κ. Γεώργιον Πουκαμισάν, Πρέσβυν, εξ Αθηνών.
-Τούς Ελλογ. κ. Δημήτριον Δημητριάδην, κ. Ιωάννην Τσορμπατζόγλου και κ. Παναγιώτην Βλάχον, Καθηγητάς, εκ της Διοικήσεως του εν Θεσσαλονίκη Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια».

– Όμιλον Καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, υπό την ηγεσίαν του Ελλογ. Καθηγητού κ. Αθανασίου Βλέτση. 
– Την Ελλογ. κ. Bonnie Buruham, Πρόεδρον του οργανισμού «World Monuments Fund», εκ Νέας Υόρκης, μετά των Ελλογ. κυριών Αλεξάνδρας Σαρλάκ και Gizem Dölçel, Καθηγητριών, εντεύθεν. 
* * * 
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη: 
-Υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, κατά την χειροτονίαν του Αρμενοκαθολικού Επισκόπου κ. Levon Zekiyan, τελεσθείσαν εν τω εν Γαλατά ι. ναώ Surp Pırgiç, το Σάββατον, 13ην Σεπτεμβρίου. 
– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, κατά τα εγκαίνια της υπό του ενταύθα Γεν. Προξενείου της Ουγγαρίας διοργανωθείσης εκθέσεως ζωγραφικής και την δοθείσαν δεξίωσιν επ̉ ευκαιρία της επισκέψεως της Εξοχ. κ. Márta Mátrai, Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου της Χώρας, εν τω εν Πέραν Ινστιτούτω «Balassi», αυθημερόν το εσπέρας.
 Ετικέτες