Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία εν τη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιεράν Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την περαμσένη Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν: Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, την Κυριακήν των Μυροφόρων, 4ην Μαίου, μετέβη μεθ᾿ απάσης της ακολουθίας Αυτού εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και προέστη εν αυτή της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Μετ᾿ Αυτού συνελειτούργησαν οι Σεβ. Ιεράρχαι Αμερικής κ. Δημήτριος, Σικάγου κ. Ιάκωβος, Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Τορόντο κ. Σωτήριος, Κρήτης κ. Ειρηναίος, Δαρδανελλίων κ. Νικήτας, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας.
Τον Θείον Λόγον εκήρυξεν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίται Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, Σεβαστείας κ. Δημήτριος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Ιωσήφ, Κληρικοί εκ του Εξωτερικού, ο Εντιμ. κ. Αθανάσιος Αστρακάς, Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, οι εκπρόσωποι-υπεύθυνοι διά την νεότητα των Επαρχιών του Θρόνου, μετασχόντες εις την ως άνω διεθνή συνάντησιν, και άλλοι προσκυνηταί εκ του εξωτερικού.
Επίσης παρέστησαν οι Οσιολ. και Ελλογιμ. Σύνεδροι του ενταύθα διοργανωθέντος Συνεδρίου, με τίτλον: «Βενέδικτος ΙΣΤ’ και η Ορθοδοξία».
Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης ετέλεσε Τρισάγιον προ του τάφου του προκατόχου Αυτού αοιδίμου Πατριάρχου Δημητρίου, δεηθείς και υπέρ των λοιπών εν τω αυλογύρω της Ι. Μονής αναπαυομένων Πατριαρχών, Ιεραρχών και Μ. Ευεργετών του Γένους.
Ακολούθως ο Πατριάρχης ετέλεσε το ειθισμένον Τρισάγιον εν τω Β´ Κοιμητηρίω της Μονής υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων πατέρων και αδελφών ημών, ων τα ονόματα Κύριος γινώσκει. Ετικέτες