Ο Οικ. Πατριάρχης τέλεσε θυρανοίξια στον Αγ. Γεώργιο Βιέννης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χθες 24 Απριλίου το πρωί, Κυριακή των Βαϊων, λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης και στη συνέχεια τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ιστορικού Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου Βιέννης.

Κατά τον εορτασμό της Κυριακής παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι των χριστιανικών εκκλησιών, του διπλωματικού σώματος στην Αυστρία και δημόσια πρόσωπα.
Από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία παρέστησαν ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, Καρδινάλιος Kurt Koch, ο Αποστολικός Νούντσιος Αρχιεπίσκοπος Peter Stephan Zurbriggen, Eisenstadt Επίσκοπος Giles Zsifkovics, της Βιέννης Βοηθός Επίσκοπος Franz Scharl, και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Pro Oriente» Hans Marte.

Κατά την σύντομη επίσκεψη του στην Αυστρία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Καρδινάλιο της Βιέννης Christoph Schönborn και τον απερχόμενο Πρόεδρο της χώρας Heinz Fischer. 

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου:
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, του Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιακόνου κ. Ανδρέου, του Ιερολ. Διακόνου της Σειράς κ. Γρηγορίου και του Εντιμ. κ. Κωνσταντίνου Ταλιαδούρου, εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων, μεταβαίνει το Σάββατον, 23ην τ. μ., εις Βιέννην ίνα προστή την επομένην της τελετής των Θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος και εξωραισθέντος ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τη παρακλήσει και προσκλήσει του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Αύριο, Κυριακή των Βαίων, το πρόγραμμα προβλέπει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και το μεσημέρι της Κυριακής ο Πατριάρχης θα τελέσει τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Γεωργίου, στην Οδό Ελλήνων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, ενός από τους αρχαιότερους και πλέον ιστορικούς ναούς της Ορθοδοξίας στη Διασπορά. 

 

 Ετικέτες