Φανάρι: 21-28 Ιανουαρίου η Σύναξη-Κανονικά θα προσέλθουν όλοι οι Προκαθήμενοι πλην τριών

Loading...


Το Φανάρι ανακοίνωσε σήμερα την πραγματοποίηση της Σύναξης των Ορθοδόξων στο Σαμπεζύ της Γενεύης στις 21-28 του μηνός μετά και την εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας με την Εκκλησία της Τσεχίας & Σλοβακίας. Σε μια ενημερωτική, αλλά και με…υπόκοφες αιχμές ανακοίνωση το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερώνει πως στην ελβετικη΄πόλη θα βρεθούν τελικά όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών -εννοώντας και τον Πατριάρχη Μόσχας-πλην των ασθενούντων Πατριάρχη Αντιοχείας και Μητροπολίτου Βαρσοβίας. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην απουσία του Αρχιεπίσκόπου Ιερωνύμου για τον οποίον αναφέρει πως θα απουσιάσει για «προσωπικούς λόγους». 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακοινούται ότι κατόπιν προσκλήσεως της Α. Θ. Παναγιότητος προς τους Μακαριωτάτους Προκαθημένους των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών πραγματοποιείται υπό την προεδρείαν Του Σύναξις αυτών εν τω εν Chambésy της Γενεύης Ορθοδόξω Κέντρω του Οικουμενικού Πατριαρχείου από 21ης έως 28ης τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου.
            Εις την Σύναξιν ταύτην εδήλωσαν συμμετοχήν άπαντες οι Προκαθήμενοι αυτοπροσώπως πλην των Μακαριωτάτων Πατριάρχου Αντιοχείας κ. κ. Ιωάννου Ι’ και Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. κ. Σάββα, κωλυομένων εκ λόγων υγείας, και Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου διά προσωπικούς λόγους, οίτινες σύντρεις θα εκπροσωπηθούν υπό προς τούτο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων.
Η εν λόγω Σύναξις θα ασχοληθή με θέματα σχετικά προς την προετοιμασίαν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία απεφασίσθη όπως συγκληθή εντός του ενεστώτος έτους. Εις τα πλαίσια της Συνάξεως ταύτης θα τελεσθή την Κυριακήν, 24ην Ιανουαρίου, διορθόδοξος Θεία Λειτουργία εν τω Ιερώ Σταυροπηγιακώ Ναώ του Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του Παναγωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου τη συμμετοχή των Μακαριωτάτων Προκαθημένων.

Κατά τας εργασίας της Ιεράς ταύτης Συνάξεως την Αντιπροσωπείαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα αποτελέσουν οι Σεβ. Αρχιεπίσκο-πος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος μετά του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, ενώ τον Παναγιώτατον θα συνοδεύουν ως σύμβουλοι Αυτού οι Σεβ. Μητροπολίται Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης και Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 18η Ιανουαρίου 2016
 Ετικέτες