Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κωνσταντινούπολη, του Νίκου Μαγγίνα

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτοθρόνου και μαρτυρικής Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, της λαμπρυνομένης διά των ταπεινώσεων, η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Άρχοντες Οφφικιάλοι του Θρόνου, μέλη της Αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος» υπό τον Πρόεδρό της κ.Οδυσσέα Σασαγιάννη, πραγματοποιώντας το ετήσιο προσκύνημά τους στην Μητέρα Εκκλησία.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας δημήτριος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος και Κυδωνιών Αθηναγόρας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός καί Μύρων Χρυσόστομος, όμιλος νέων της ομάδας «Π.Α.Σ. Γιάννενα», καθώς πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από το εξωτερικού.

Μετά τη θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε, στην Αίθουσα του Θρόνου, ομιλία του Άρχοντος Πρωτεκδίκου της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, Οδυσσέα Σασαγιάννη. Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετακύ άλλων, εξήρε το έργο του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητας των Αρχόντων Οφφικιάλων του Θρόνου, «Παναγία η Παμμακάριστος».