Λαμπρός εξαήμερος εορτασμός στη Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Mέ κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε καί φέτος στην Ιερά Πατριαρχική Μονή της Νέας Υόρκης η πανσεβάσμια μνήμη της θαυματουργού και ιαματικής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, με πλήθος προσκυνητών από την Νέα Υόρκη, αλλά και από άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Χάρτφορτ, Κλήβελαντ, αλλά καί από τον Καναδά, που ταξίδεψαν στην Αστόρια για το ετήσιο προσκύνημα στήν Χάρη της.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη 23 Ιουλίου, με εσπερινό, παράκληση προς την Αγία και την ακολουθία του Αγιασμού, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου το εσπέρας έλαβε χώρα προεόρτιος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, εκ προσώπου της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με συμμετοχή πολλών ιερέων, με ευλόγηση των μήλων και αρτοκλασία. Ακολούθησε αγρυπνία, κατά την οποία εψάλη η Ιερά Παράκλησις.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου τελέσθηκε προεορτίως ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και πάλιν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, ο οποίος ανέγνωσε και το σεπτό Πατριαρχικό μήνυμα, το οποίο ακολουθεί πιο κάτω. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε καθηκόντως τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον ετήσιο εορτασμό της Πατριαρχικής Μονής, η οποία υπάγεται διοικητικά καί πνευματικά στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας. Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Μάνος Κουμπαράκης, ο ομογενής Δημοτικός Σύμβουλος της Πόλεως της Νέας Υόρκης κ. Κώνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων κ. Γεώργιος Ανδριώτης, πρόεδροι ομογενειακών συλλόγων και ο επιχειρηματίας κ. Ευστάθιος Βαλιώτης.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της θαυματουργού εικόνας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στους κεντρικούς δρόμους της Αστόριας, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν την Λιτανεία και εν συνεχείᾳ περίμεναν στο κέντρο της λεωφόρου που βρίσκεται η Μονή για να περάσει από πάνω τους η θαυματουργός εικόνα, προσευχόμενοι να λάβουν την χάριν και ευλογίαν της ιαματικής αγίας.

Ο εορτασμός συνεχίσθηκε με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας τό εσπέρας της Δευτέρας, με συμμετοχή πολλών ιερέων. Τήν Τρίτη 28 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της μνήμης της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάστου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου και συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μελόης κ. Φιλοθέου. Η Πανήγυρις έκλεισε το βράδυ της Τρίτης με εσπερινό και την παράκληση της Αγίας. Ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους την πανήγυρη, αλλά και τους εθελοντές της Μονής, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής και του φεστιβάλ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν παράλληλα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του ετήσιου Ελληνικού φεστιβάλ, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς από τον Λαογραφικό Ομιλο Ελλήνων Αμερικής, έκθεση εκκλησιαστικών ειδών, ζωγραφικής, κλπ.

Ακολουθεί το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη…

{google_docs}http://www.agioritikovima.gr/images/av24/Patriarch.pdf{/google_docs}

2907xrys.jpg
2907xrys1.jpg
2907xrys2.jpg
2907xrys3.jpg
2907xrys4.jpg
2907xrys5.jpg
2907xrys6.jpg
2907xrys7.jpg
2907xrys8.jpg
2907xrys9.jpg
2907xrys10.jpg
2907xrys11.jpg
2907xrys12.jpg
2907xrys13.jpg
2907xrys14.jpg


Ετικέτες