Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Brooklyn στη Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, εις το ομώνυμον Ιερόν Μετόχιον της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εις το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. 

Ο εφημέριος, Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Μελέτιος Μπουγάς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Φιλόπτωχος Αδελφότης του Ιερού Μετοχίου οργάνωσαν ένα εορταστικόν διήμερον επί τη συμπληρώσει 33 ετών από της ιδρύσεως του ναού.

Το Σάββατον 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ´ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της εν Αστορία Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής, ενώ συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Μακρής, ο οποίος κήρυξε τον Θείον λόγον.

 

Ακολούθως, η Φιλόπτωχος Αδελφότης παρέθεσεν εορταστικόν δείπνον προς όλους τους παρευρισκομένους, εις την περικαλλή και καταλλήλως διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μετοχίου.

Την κυριώνυμον ημέρα, Κυριακήν 6 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και πανηγυρικόν ιερατικόν συλλείτουργον. Τον Θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος.

Εν συνέχεια, η Φιλόπτωχος Αδελφότης παρέθεσε εορταστικόν γεύμα εις την αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μετοχίου. Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος συνεχάρη τον εφημέριον, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, διά τον ζήλον και την επιμέλειαν που επιδεικνύουν εις την φροντίδα του Ιερού Μετοχίου, τόσον διά τον καλλωπισμόν του Ναού, όσο και διά την ευλάβειάν τους και την συμμετοχήν τους εις την λειτουργικήν ζωήν της Εκκλησίας, σε σημείον ώστε συνεχώς οι εκκλησιαζόμενοι εις το Ιερόν Μετόχιον να αυξάνουν ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά! Εξήρε δε αυτούς, διά το θερμόν και οικείον κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις το Ιερόν Μετόχιον, το οποίον είναι αποτέλεσμα της καλής σχέσεως του εφημερίου,των μελών των δύο συμβουλίων και όλων των πιστών, ώστε το Μετόχιον του Αγίου Νικολάου, παρότι βρίσκεται εις την Νέαν Υόρκην, να θυμίζει εις όλους κάτι αυθεντικά ελληνικό και Ορθόδοξο, σαν τον τόπον καταγωγή των Ελλήνων και τις πατρογονικές τους εστίες.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, η Εορταστική Συνεστίασις εις το κέντρον εκδηλώσεων REX MANOR, εις το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που είχε οργανωθεί με αφορμήν την επέτειο συμπληρώσεως 33 ετών από της ιδρύσεως του Ιερού Μετοχίου. Κορυφαίο γεγονός της συνεστιάσεως ήτο η εκδήλωσις τιμής προς τα πρόσωπα των μελών του Ιερού Ναού κ.κ. Παναγιώτου Γιαννοπούλου, Χρήστου Βέλλιου και Θεοφάνη Γκουρνέλου, διά την πολύτιμον και πολυετή προσφοράν τους.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής απέδωσε εις τους τιμωμένους την Εύφημον Μνείαν συνοδευόμενη υπό μεταλλίου και του καταλλήλου συγχαρητηρίου μοναστηριακού γράμματος. Εις την εκδήλωσιν συμμετείχε ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής, παρουσιάζοντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες