Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης υπέγραψε σύμβαση με το Δήμο Ηρακλείου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σύμβαση που αφορά την τεχνολογικά θέματα υπέγραψε η Αρχιεπισκοπή Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου.

Ετσι, άνοιξε ένας νέος κύκλος συνεργασίας.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στη Συνεδρία του, της 13ης Οκτωβρίου 2014, αποφάσισε την υποβολή ολοκληρωμένης προτάσεως από πλευράς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τη συμμετοχή της στο έργο «Ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχειρίσεως Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», (πρόσκληση 53), η οποία έχει ενεργοποιηθεί αυτές τις ημέρες.

Η πρόταση αυτή, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά και πολυποίκιλα στη διακονία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των Τμημάτων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματός της, θα αφορά στην αποτύπωση και ορθή διαχείριση του πολιτιστικού πλούτου και την κατάλληλη ανάδειξη και προβολή του, στη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού, στην οργάνωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακής ενημέρωσης, στην ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση πολιτιστικών πόρων, καθώς και στην καταγραφή, απόθεση και διάθεση ψηφιακών πολιτιστικών πόρων».

Η πρώτη ενέργεια για την υλοποίηση αυτού του Προγράμματος και του όλου έργου είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης από το Νόμο διαχειριστικής επάρκειας.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, στο γραφείο του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος θα χορηγήσει τη διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση του έργου.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, από πλευράς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ο κ. Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα και δόθηκε η δυνατότητα συζήτησης και προβληματισμού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

symvasi-kritis.png
symvasi-kritis1.jpg
symvasi-kritis2.png


Ετικέτες