1

Ξεριζώθηκε το δέντρο που έσταζε αίμα στην Λάρισα – Η «σύνδεση» με τον Άγιο Νικόλαο τον «εν Βουνένοις»

Ξεριζώθηκε το περιβόητο δέντρο της Λάρισας, μέσα από το οποίο φέρεται να έτρεχε αίμα και προσέλκυε πιστούς από όλη τη χώρα.

Το εν λόγω δέντρο βρίσκεται στο χωριό Βούνενα έξω από τη Λάρισα και κάθε παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου «εν Βουνένοις» έρεε ένα κόκκινο υγρό σαν αίμα. Δίπλα σε αυτό ήταν χτισμένο ένα εκκλησάκι.

Κόσμος από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό ταξίδευε στην περιοχή για να αντικρίσει το «θαυματουργό» δέντρο και μάλιστα κάποιοι έβαζαν το κόκκινο υγρό σε μπουκαλάκια.

Το δέντρο πριν λίγες ημέρες έπεσε από τον δυνατό άνεμο.

Η ιστορία του δέντρου

Κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο «εν Βουνένοις» όσο και αρκετοί άλλοι Χριστιανοί που δολοφονήθηκαν από τους Αβάρους το 720 επειδή δεν θέλησαν να αρνηθούν την πίστη τους.

Σύμφωνα με το onlarissa, από τότε το συγκεκριμένο δέντρο που μαρτύρησε ο Άγιος αλλά και κάποια από τα γύρω, στα οποία σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι Χριστιανοί, βγάζουν αυτό το κόκκινο υγρό.

Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος κατόρθωσε να διαφύγει τη μανία των Αράβων.

Εγκαταλείποντας τις επαρχίες της Λαρίσης και του Τυρνάβου, έφτασε στα ενδότερα της Θεσσαλίας, στα μέρη της Καρδίτσας, όπου βρίσκεται το χωριό Βούναινα, στο οποίο κατοικούσαν ασκητές και αναχωρητές. Εκεί βρήκε κατάλληλο τόπο για να ασκητέψει: ένα φυσικό σπήλαιο, που καλυπτόταν από μια βελανιδιά. Οι διώκτες του τον εντόπισαν, τον έδεσαν σε ένα δέντρο και τον λόγχευσαν με τη δική του λόγχη.

newsbomb.gr