Το Υπ.Παιδείας συντηρεί το κλίμα εναντίον της Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά

Loading...


Τη διάθεση να αναζωπυρώσει την κόντρα με την Εκκλησία δείχνει το Υπουργείο Παιδείας που σχεδόν καθημερινά αναφέρεται στο μάθημα των Θρησκευτικών με έμμεσες αλλά σαφείς τοποθετήσεις για την Εκκλησία και τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη Ιεραρχία.

Πριν από λίγο σε ανακοίωνση που εξέδωσε μειώνει το ρόλο της Εκκλησίας στο διάλογο, βάζοντας και πάλι μπροστά το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά της αριστερής πτέρυγας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών. Το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου. Όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Διαβάστε εδώ:  ΠΕΘ: "Αιδώς κύριοι του ΙΕΠ"

Για τα συγκεκριμένα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα («Συννεφούλα») εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό (βλ. σελ. 60).

Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν.

Συνεπώς, τα περί υπογραφής «θρησκευτικού μνημονίου» και άλλων τραγελαφικών ευφυολογημάτων εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική στρατηγική εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.