Το Κίβερι Αργολίδος εόρτασε την Παναγία την Παραμυθία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τελέσθηκε προχθές το βράδυ Ιερά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου Αργολίδας , επ’ ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου της Παραμυθίας. Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται ακριβές αντίγραφο της Παναγίας της Παραμυθίας και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπλίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης.

Ομίλησε επίκαιρα για το υπερευλογημένο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, απηύθυνε λόγους παραμυθίας και παρηγορίας στους πιστούς που ήλθαν όχι μόνο από το Κιβέρι , αλλά και από τις γύρω περιοχές , να τιμήσουν και να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ομίλησε για την μεγάλη αγάπη της Υπεραγίας Θεοτόκου προς το ανθρώπινο γένος και ανέφερε ένα θαυμαστό περιστατικό από το βίο του Αγίου Συμεών του διά Χριστόν σαλού, που έχει σχέση με την προστασία και την στοργή της Κυρίας Θεοτόκου στους ανθρώπους που προστρέχουν στη Χάρη της. Ο λόγος στράφηκε στους πονεμένους ανθρώπους, στους ασθενούντες, στους ανέργους, στους νέους , σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται σήμερα ποικιλοτρόπως και με πολλή αγάπη επικαλέστηκε την Χάρη της Κυρίας Θεοτόκου να προστρέξει και να βοηθήσει τάχιστα.

Διαβάστε εδώ:  Διώχνουν την Παναγία από την Ευρώπη

Ο Εφημέριος π. Πέτρος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε άπαντες , τον λαό, τους Πατέρες, τον κ. Παναγιώτη Χασάπη και την οικογένειά του που είναι οι δωρητές της ιεράς εικόνος και του προσκυνηταριού, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν εις μνήμην της θυγατρός τους Δήμητρας Χασάπη που έφυγε αιφνίδια αυτήν την ημέρα το 2015.