Θρησκευτικά βιβλία και βιβλία Κλασικής λογοτεχνίας σε free e-books

Loading...


Ο ψηφιακός κόσμος έχει μπει στη καθημερινότητά μας και έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Το Διαδίκτυο έφερε πραγματική επανάσταση στον τομέα της πληροφορίας και όταν η χρήση του γίνεται με ορθολογισμό, μπορεί να ικανοποιήσει τόσο την ανάγκη της πληροφορίας όσο και της μάθησης.

Παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου γίνονται όλο και συχνότερα αναφορές στην ψηφιακή ανάγνωση και στα ψηφιακά βιβλία (e-books). Πλέον είναι εφικτό να διαβαστούν βιβλία από ψηφιακά μέσα όπως υπολογιστές, ταμπλέτες, κινητά, e-readers.

Ένα από τα αδιαμφισβήτητα θετικά του διαδικτύου είναι οι υπηρεσίες ψηφιακών βιβλιοθηκών και αποθετηρίων που αναπτύσσονται και προσφέρουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία, συγγράμματα, πλούσιο αρχείο ερευνητικών δεδομένων, διδακτορικών διατριβών, επιστημονικών μελετών, δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, λογισμικού.

Σήμερα υπάρχουν ξένα αλλά και ελληνικά ψηφιακά βιβλία με ελεύθερη χρήση δηλαδή βιβλία που δεν περιορίζονται από πνευματικά δικαιώματα (public domain). Επίσης πολλοί σύγχρονοι εκδοτικοί και συγγραφείς διαθέτουν τα βιβλία τους ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Διαβάστε εδώ:  Άγιοι Γουρίας, Σαμωνάς και Άβιβος – Γιορτή σήμερα 15 Νοεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν

Τα βιβλία αυτά συγκεντρώνονται σε ψηφιακές βιβλιοθήκες κατηγοριοποιούνται και μέσω αυτών διατίθενται σε όλους εμάς νόμιμα και δωρεάν σημαντικά βιβλία ελεύθερων δικαιωμάτων όπως: Θρησκευτικά, Λογοτεχνικά και Επιστημονικά.

Η ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη eBooks4Greeks διαθέτει ψηφιακά βιβλία στα ελληνικά. Βιβλία για online ανάγνωση ή και κατέβασμα σε μορφότυπα pdf, ebub, kindle κα.

Γέρων Παϊσιος ο Αγιορείτης σε ebook

Θα βρείτε πολλές κατηγορίες όπως Θρησκευτικά βιβλία, Κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας, Βιβλία Αρχαίας Γραμματείας, Επιστημονικά, Ιατρικής, Σχολικά Βοηθήματα, αλλά και Ηχητικά βιβλία (audiobooks).

Η Παλαιά Διαθήκη σε ebook

O Γέροντας Παϊσιος έλεγε: Από το τι διαβάζει κανείς, θα καταλάβεις την πνευματική του κατάσταση. Αν είναι πολύ κοσμικός, θα διαβάζει περιοδικά αισχρά. Αν είναι λίγο κοσμικός, θα διαβάζει λιγότερο βρώμικα ή εφημερίδες. Αν θρησκεύει, θα διαβάζει θρησκευτικά έντυπα ή σύγχρονα θρησκευτικά βιβλία ή πατερικά.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη σε Ηχητικό Βιβλίο

Για όσους είναι εξοικειωμένοι με την αγγλική γλώσσα στο Open Rights Library θα βρούν free e-books στα αγγλικά. Αν και σε δοκιμαστική έκδοση θα βρείτε τίτλους με τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας όπως: «Animal Farm by George Orwell», « The Little Prince by Antoine de Saint-Exupéry», «The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald», «Romeo and Juliet by William Shakespeare», «Wuthering Heights by Emily Brontë» «Jane Eyre by Charlotte Brontë», « Pride and Prejudice by Jane Austen» κα.

Διαχρονικά ο κόσμος μας και οι συνήθειές μας αλλάζουν και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι πως το βιβλίο σε οποιαδήποτε μορφή του, θα είναι ένας καλός φίλος που θα μας μορφώνει, θα μας ψυχαγωγεί και θα μας κρατάει συντροφιά όποτε το θελήσουμε.tilegrafima.gr