Τελετή παράλαβής ιστορικού χειρόγραφου στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως – παραλαβής του σπάνιου Ελληνικού του 9ου αιώνος που περιέχει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη, γνωστό μεταξύ των βιβλικών θεολόγων ως Κώδιξ 1424 από την Λουθηρανική Θεολογική Σχολή του Σικάγο στον .

Το χειρόγραφο παραδόθηκε επίσημα σε ειδική τελετή στην έδρα της Σχολής στο Σικάγο, στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ο οποίος θα το μεταφέρει στη Δράμα, συνοδευόμενος από τον Dr. James Nieman πρόεδρο της Λ.Θ.Σ.Σ. και τον νομικό κ. Γεώργιο Τσουγκαράκη.

Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια θα ψαλλεί ο Μέγας εσπερινός της εορτής της πολιούχου της Δράμας Αγίας Βαρβάρας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου Η Λουθηρανική Θεολογική Σχολή του Σικάγου επιστρέφει στην οικειοθελώς, ένα σπάνιο Ελληνικό χειρόγραφο του 9ου αιώνος που περιέχει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη.

Διαβάστε εδώ:  Οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Δράμας σε εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο κώδιξ 1424, αντεγραμμένος τον 9ο αιώνα, είναι το αρχαιότερο γνωστό χειρόγραφο, σε μικρογράμματη γραφή (καλλιγραφική με κλίση), που περιέχει ολόκληρο το κείμενο της Καινής Διαθήκης.

1811dram-1 1811dram-2 1811dram-3 1811dram-4 1811dram-5