Συντάξεις: Το ΔΝΤ απαιτεί εφάπαξ μείωση 1,8 δισ. από το 2019

Loading...


Eπισπεύδεται κατ΄απαίτησιν του η μείωση των , μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Το μέτρο θα ισχύσει από το 2019, αντί του 2020 που είχε αρχικά συμφωνηθεί, καθώς το Ταμείο ζήτησε να εφαρμοστούν μέτρα περικοπής δαπανών στην αρχή.

Για να αμβλύνει τις άμεσες επιπτώσεις ενός μέτρου που θα μειώσει το εισόδημα των έως και κατά 30%, η με επιστολή του κ. Τσακαλώτου αντιπρότεινε είτε την εφάπαξ μείωση το 2019, αλλά όχι την πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, είτε την πλήρη κατάργηση σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020.

Σε δύο δόσεις επιδιώκεται και η μείωση του αφορολόγητου ορίου. Μέχρι αργά χθες, οι θεσμοί δεν είχαν απαντήσει στις αντιπροτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η μάχη μεταξύ Βερολίνου και για την ελάφρυνση του χρέους.

Διαβάστε εδώ:  Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Απριλίου 2017

Σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρεται πως το «πάγωμα» των πληρωμών τόκων από την Ελλάδα για 40 χρόνια ισοδυναμεί με νέο δάνειο 120 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για πρόταση του , την οποία το Βερολίνο απορρίπτει. Η κυβέρνηση κλείνει τα μέτωπα διαφωνούντων, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωνε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία, αν και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΔΕΗ θα πωληθεί όσο όσο.







tilegrafima.gr