Σεισμός στην Αθήνα πριν από λίγο: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους μετασεισμούς

Loading...


– Τεράστια ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε στις 22:24 το βράδυ της Δευτέρας (15/1) καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.Σύμφωνα με το ο είχε ένταση 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο Μαραθώνα 29 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, στην περιοχή του Μαραθώνα ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Η δόνηση ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή σε αρκετές περιοχές καθώς εκτός από ένταση είχε και διάρκεια ενώ συνοδεύτηκε από βουή.

Τη σεισμική δόνηση ακολούθησαν δύο μικρότεροι σε ισχύ σεισμοί. Ο πρώτος ήταν 2,6 και ο δεύτερος 2,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ 

Στη Σταμάτα το επίκεντρο
Την περιοχή της Σταμάτας έχει επίκεντρο ο σεισμός, τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το ρήγμα της Σταμάτας δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερους σεισμούς από αυτόν. Ωστόσο, αναμένεται να συνεχιστούν τα σμήνη σεισμών.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ tilegrafima.gr