ΟΓΑ-Α21: Οι τελευταίες πληροφορίες για την ημέρα πληρωμής

Loading...


: Αναστάτωση έχει προκληθεί από τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία καταβολής από (www.oga.gr) των .

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τις 3 Απριλίου, μετά για τις 10 του μηνός, ενώ τώρα η θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία για να δουν οι δικαιούχοι τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Ο πάντως με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι οι ημερομηνίες που έχουν ακουστεί δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα, η κίνηση αυτή όμως θεωρείται περισσότερο ως μία προσπάθεια να αποποιηθούν οι αρμόδιοι τις ευθύνες για την καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα έως σήμερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν λάβει την εντολή να προχωρήσουν σε τοποθέτηση των κονδυλίων που απαιτούνται στα πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να γίνει η καταβολή σε πάνω από 700.000 δικαιούχους για τα οικογενειακά επιδόματα.

Διαβάστε εδώ:  Επίδομα τέκνων 2017- ΟΓΑ: Αναβάλλεται η πληρωμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Βέβαια, η τελική απόφαση εκταμίευσης θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), που είναι αρμόδιο για να προωθήσει τα σχετικά κονδύλια προς τον .

Με δεδομένη όμως την επιθυμία της διοίκησης του να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα πριν από το Πάσχα, όλα δείχνουν ότι έχει δοθεί η εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προετοιμάζονται για τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με την τελική ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, θα χορηγηθεί μόνο το 50% της πρώτης δόσης. Ο λόγος είναι για να αποφευχθούν όσο γίνεται περιπτώσεις δικαιούχων, οι οποίοι με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση, θα διαπιστωθεί ότι δεν θα έπρεπε να λάβουν τα σχετικά επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη εκταμιεύτηκε προς την Τράπεζα Πειραιώς το σχετικό κονδύλι ύψους 95 εκατ. ευρώ.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΟΓΑ