Ο προγραμματισμός του υπ. Παιδείας για τα Θρησκευτικά – Συναντηση Γαβρόγλου – Ιερωνυμου τη Δευτέρα

Loading...


Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμο Κουζέλη, είχε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα του τριετούς σχεδίου για την Παιδεία και ο συντονισμός δράσεων με το ΙΕΠ για την υλοποίησή του.

Διαβάστε εδώ:  "Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε ούτε τα Θρησκευτικά ούτε τους θεολόγους" (ΦΩΤΟ)
Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν προκύψει αλλαγές στον προγραμματισμό που υπήρχε επί Νίκου Φίλη. Έτσι, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα υπάρξει αξιολόγηση του νέου προγράμματος σπουδών, ώστε να προχωρήσει το υπουργείο από την ερχόμενη σχολική περίοδο στην προκήρυξη για τα νέα βιβλία των .
Εξάλλου, κατά τη σχολική χρονιά 2017-18, παράλληλα με τα βιβλία θρησκευτικών, θα παρέχεται επιπλέον υλικό στους μαθητές, μέσω των ιστοσελίδων του υπουργείου και του ΙΕΠ, για να καλυφθεί η αναντιστοιχία βιβλίων -παλαιού προγράμματος σπουδών και εφαρμογής νέου προγράμματος.
Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι, την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον .