Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας από τους Ρεθεμνιώτες της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον ιστορικό πρώην Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών στην Αγία Ειρήνη στην οδό Αιόλου στην Αθήνα τελέστηκε θεία λειτουργία καθώς και το σαρανταπενθήμερο του Ρεθύμνιου , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών και Ηγούμενου της Μονής Πεντέλης κυρίου Ιωάννη πλαισιωμένος από τον Ρεθύμνιο Αρχιμ. Π. Διονύσιο Χαμαρακη, τον προϊστάμενό του ναού π. Θωμά και τους ιερείς του ναού, το Σάββατο 11/5/2019.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πολλοί απόδημοι Ρεθεμνιώτες της Αττικής προσήλθαν να προσευχηθούν υπερ της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας , ύστερα από κάλεσμα που προέβει ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», μετά από αίτημα των οικείων του .

Κατά την διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης ο πρόεδρος του συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής κ. Γεώργιος Βλατάκης είχε μεριμνήσει ,όπως πάντα για κάθε εκδήλωση, για την άρτια και με σεβασμό οργάνωση ,όπως άρμοζε στον άξιο Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, o οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Ρέθυμνο. Παραστάθηκαν δύο ενδεδυμένα παλληκάρια με κρητική ενδυμασία αποδίδοντας την αρμόζουσα τιμή στον μακαριστό Ιεράρχη .

Στην ιστορική μνήμη όλων καταγράφηκε και προστέθηκε το τελεσθέν ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού , τόσο για τον σπάνιο Χαλκίτη Θεολόγο και Ιεράρχη όσο καθώς ο επιβλητικός ιστορικός ναός της Αγίας Ειρήνης στην κυριολεξία αποτελεί ορθόδοξο στολίδι στην αισθητική και την μεγαλοπρέπεια του οποίου υποκλίνεται κάθε απαιτητικός επισκέπτης πολιτισμικών μνημείων, αλλά και είναι συνυφασμένη με αδαμάντινες ιστορικές μνήμες του λαού μας , αφού σε αυτόν πραγματο-ποιήθηκε η πρώτη δοξολογία της απελευθέρωσης την 25-3-1838, αλλά και η εξόδιος ακολουθία του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο ομοτ. καθηγ. Παν. Αθ.κ. Γεώργιος Γαλίτης, ο π. πρύτανης κ. Ιωαν. Παλλήκαρης με την συζ. Του Βαρβάρα Τερζάκη εμφανώς συγκινημένοι, η ψυχή της αρχαίας Ελεύθερνας Καθηγ. Νικος Σταμπολίδης , ο διευθ. Του ιδρύματος Νίκου Δασκαλαντωνάκη κ. Δημ. Στεμπίλης, οι Αρεοπαγίτες Γ. Χλαπουτακης και Μ.Κουτελιδακης, η ερίτιμος κα Ελένη Κεφαλογιάννη, το ζεύγος Χαράλαμπου Πραματευτάκη, ο Μάκης Μιχαλάς, ο επιτ. Προεδ. ομοσπ. Αμαριωτών Στεφανος Αντωνακακης, αντιπροσωπεία μελών του συλλόγου αποφοίτων της σχολής Χάλκης με επικεφαλή των καθηγ. κ. Σταθη Γιαννή , η κα Λίτσα Χατζηφωτη από γραφ. Τυπου Αρχιπ/ Αθ. ,σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου Ρεθυμνιων της Αττικής κά. Στο γνωστό καφέ Ερμείον δόθηκε η λεγόμενη μακαριά .

Ο πρόεδρος κ. Γ. Βλατακης και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εύχεται να είναι αιωνία η μνήμη του λατρευτού μας Ιεράρχη, εν σκηναίς δικαίων ταξαι ,αποδίδοντας πολλές ευχαριστίες στην οικογένεια του εκλιπόντος για την εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα στον ανιψιό του, συνάδελφο δικηγόρο κ. Νικόλαο Καλλιούρη.tilegrafima.gr