Λάβρος ο Δωδώνης Χρυσόστομος για την κυβέρνηση

Loading...


«Είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», σημείωσε μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη ο .

Και συνέχισε: «Γιατί δεν πρόκειται περί συμφωνίας. Κουβεντιάσανε και είπα ότι ο μεν αρχιεπίσκοπος πρέπει να το φέρει στην ιεραρχία ο δε πρωθυπουργός το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να το φέρει στην κυβέρνηση και στη Βουλή. Ως εκ τούτου προβλέπω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Γιατί δεν ήταν δυνατό να γίνει τίποτα. Είχα πει ότι δεν μπορεί να γίνει συμφωνία μεταξύ δύο, η συμφωνία γίνεται αφού τα όργανα αποφασίσουν».

Εκτίμησε επίσης πως «η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου ότι θα φύγουν 10.000 παπάδες και θα έρθουν 10.000 υπάλληλοι έκαψε την υπόθεση. Διότι έλεγαν ότι θα δώσουν επίδομα στους παπάδες. Τι θα πει επίδομα; Το επίδομα δίνεται και κόβεται. Να μας πούνε όποιο κόμμα θέλει να μας πει ότι δεν θέλει τους παπάδες. Να τελειώνουμε».

Στη συνέχεια τόνισε πως οι Ιεράρχες οφείλουν να μην πολιτικολογούν λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος πριν από τις εκλογές αναχωρεί από τη Ζάκυνθο για να μην πάρει θέση.

Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως «Οι «Πρέσπες» είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι προσωπική. Γιατί δεν έγινε ένα δημοψήφισμα; Ούτε με όλα τα κόμματα έγινε συζήτηση. Είναι υπόθεση πολιτικών (η συμφωνία). Έχει η κυβέρνηση πλειοψηφία, αν έχει πλειοψηφία, και αποφάσισε. Θα κριθεί στις εκλογές. Αν ο κάθε δεσπότης ή κληρικός βγαίνει και λέει τα προσωπικά του, είναι λάθος».

«Ο κληρικός θα απαντήσει στις εκλογές, δεν μπορεί να παίρνει θέση. Στο εθνικό θέμα θα δώσει την απάντηση του ο καθένας σύμφωνα με την εθνική του συνείδηση στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Δεν θέλω να απαξιώνω την πολιτική και τους πολιτικούς διότι είναι επικίνδυνο. Όταν απαξιώνεις την πολιτική έρχεται η Χούντα. Έρχονται τα άσχημα», είπε στη συνέχεια.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το τετ-α-τετ Αμβρόσιου – Κουρουμπλή ο Μητροπολίτης Δωδώνης σχολίασε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κυβέρνηση με τον Καμμένο, τώρα τους ενοχλεί ο Αμβρόσιος; Σχημάτισαν κυβέρνηση με τον Καμμένο. Σου φτάνει αυτό;».

«Ό,τι είχα να πω στον Αμβρόσιο του τα έχω πει μπροστά του. Στην τηλεόραση να μιλάω για τον Αμβρόσιο και τον κάθε Αμβρόσιο δεν το κάνω», πρόσθεσε.tilegrafima.gr