Μητρόπολη Λάρισας: Δεκτή η παραίτηση του Πρωτοσύγκελου Αχχίλιου Τσούτσουρα

Loading...


του Χρυσοβαλάντη Παππά
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρναβου έκανε αποδεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλει από τον περασμένο Οκτώβριο  Πρωτοσύγκελος ( 20ετίας) της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Σεβασμιώτατος έχει άλλη φιλοσοφία για τον τρόπο διοικήσεως και δεν προκύπτει κάποιο θέμα δυσμένειας ή παραπόνου. Αντίθετα ο π Αχίλλιος συνεχίζει να διατηρεί γραφείο στα κεντρικά της Μητροπόλεως έχοντας άριστες σχέσεις με τον κύριο Ιερώνυμο. Ο π. Αχίλλιος ήταν συνυποψήφιος με τον Α Γραμματέα τότε της Ιεράς Συνόδου Ιερώνυμο Νικολόπουλο. Ήρθε στη Λάρισα από τη Σαλαμίνα, λαϊκός, ακολουθώντας τον Γέροντά του, Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο Λάππα το 1994 και ήταν η πρώτη του χειροτονία το 1996.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος (κατά κόσμον Ιωάννης) Τσούτσουρας του Ευαγγέλου, γεννήθηκε στη Σαλαμίνα το έτος 1973. Τις στοιχειώδεις και τις γυμνασιακές του σπουδές τελείωσε στη Σαλαμίνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και μεταπτυχιακού master στον τομέα της Δογματικής. Τυγχάνει γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Εκάρη μοναχός την 9η Νοεμβρίου 1996 και χειροτονήθηκε διάκονος την 10η Νοεμβρίου 1996 και πρεσβύτερος την 25η Δεκεμβρίου 1997, οπότε έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Από της 3ης Απριλίου 1999 ανέλαβε και ασκεί καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο νεανικό περιοδικό «Το Τάλαντο», το οποίο εξεδίδετο αρχικώς στη Σαλαμίνα και τώρα στη Λάρισα, καθώς και στον τοπικό τύπο. Είχε αναπτύξει πλούσια κατηχητική δράση στη Σαλαμίνα, καλλιεργεί το γραπτό και προφορικό θείο κήρυγμα και πραγματοποιεί ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ομιλίες και εκπομπές στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, σε άλλους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, καθώς και σε όλους τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Λαρίσης.

Από της 1ης Ιουνίου 1998 είναι διευθυντής της Εκκλησιαστικής Ραδιοφωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και υπεύθυνος προγράμματος. Είναι ακόμη διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, εκπρόσωπος Τύπου αυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας. Διδάσκει δε, ανά τακτά διαστήματα σε εκκλησιαστικά ΙΕΚ καθώς και στο Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως.tilegrafima.gr