ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ : Προδοσία από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό!

Loading...


: Σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ για την υπόθεση της Τουρκίας κινήθηκε ο πρωθυπουργός της , Μπόικο Μπορίσοφ, προσερχόμενος σήμερα Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αν και δήλωσε την πλήρη στήριξη του στην Ελλάδα, κάλεσε την Αθήνα να βρει εργαλεία να βοηθήσει τον εαυτό της, γιατί ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικός στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στο μεταναστευτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες συνυπέγραψε το κείμενο συμπερασμάτων της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, που καταδικάζει τις ενέργειες της Άγκυρας.

«Είπα στους έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπορίσοφ, είπε επίσης πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης, «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) θα έπρεπε να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων – το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς τη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά».

Διαβάστε εδώ:  Ελλάδα - Τουρκία: Ξεσηκώθηκε η Ευρώπη εναντίον της Τουρκίας

Στις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, έπειτα από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Για το ζήτημα των δηλώσεων του φίλου μου του Μπόικο, μερικές φορές χανόμαστε στη μετάφραση. Και εμείς, επειδή μιλάει στα Βουλγάρικα. Αυτό που συγκράτησα εγώ από αυτά που είπε μέσα στο Συμβούλιο είναι ότι στήριξε ανεπιφύλακτα την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Δεν υπάρχει κανείς αστερίσκος ούτε καμία επιφύλαξη στο ζήτημα αυτό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Έκανε μία γενικότερη ανάλυση και για το ζήτημα του προσφυγικού και πιστεύω ότι τα σχόλιά του αφορούσαν αυτή την ενότητα και όχι το πρώτο θέμα που συζητήσαμε».tilegrafima.gr