ΚΕΑ Μαρτίου- Δώρο Πάσχα: Εβδομάδα πληρωμών

Loading...


: Ημέρες πληρωμών για σειρά επιδομάτων αλλά και συντάξεων είναι οι προσεχείς

Συγκεκριμένα:

Στις 28 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή της δόσης Μαρτίου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Στις 29 Μαρτίου αρχίζει η καταβολή του στους στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης την Πέμπτη θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Διαβάστε εδώ:  Δώρο Πάσχα 2018 και επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ- Ημερομηνίες πληρωμών

Στις 29 Μαρτίου θα γίνει η πληρωμή συντάξεων Απριλίου στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Στα υπόλοιπα ταμεία η πληρωμή θα γίνει από τις 2 Απριλίου.

Πληροφορίες για το ΚΕΑ
Οι στόχοι, το κόστος και οι βασικοί ορισμοί του Προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Ν.4389/2016, Άρθρο 235
Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ΚΕΑ
Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με το ΚΕΑ
Έντυπα για τη λειτουργία του ΚΕΑ
Έντυπο Συναίνεσης

 

ΚΕΑ-KEAPROGRAM: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩtilegrafima.gr