Ιερό Ευχέλαιο και ομιλία για το «Δωδεκαήμερο» στον Αγ.Σπυρίδωνα Πύργου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Φθάνοντας στο τέλος του Ιερού Σαρανταημέρου των το οποίο είναι μία πνευματική πορεία προς το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, προκειμένου να προετοιμασθούμε κατάλληλα για να αισθανθούμε την νύκτα των Χριστουγέννων, την χαρά που ένοιωσαν οι Ποιμένες, οι Μάγοι και οι Άγγελοι, όταν προσκύνησαν τον Νεογέννητο Χριστό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου με τις ευχές του , τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, το Θεοσύστατο και τελευταίο από τα επτά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αυτό του Ιερού προς πνευματική ενίσχυση, ίαση και αγιασμό των Χριστιανών μας, εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου το οποίο αποτελεί, σημαντικό γεγονός και σταθμό στην Λειτουργική ζωή της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Το Ιερό Μυστήριο τελέσθηκε από τους Αιδ. π. Γρηγόριο Πάπαρη, π. Βασίλειο Λαγκαδινό, π. Αυγερινό Τσουκαλά, π. Γεώργιο Χαρδαβέλλα και τον οικείο εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Μετά το πέρας του Ιερού Ευχελαίου, ακολούθησε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ», από τον Αιδεσιμολογιότατο π. Γεώργιο Χαρδαβέλλα, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Διαβάστε εδώ:  Ευχέλαιο στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο από τον Ν. Ιωνίας Γαβριήλ (ΦΩΤΟ)

Ο π. Γεώργιος μέσα από την βαθειά Θεολογική του κατάρτιση, την πλούσια εμπειρία του από τις συχνές του επισκέψεις στα Ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, την στενή πνευματική του σχέση με το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, καθώς επίσης και την Αγιοταφική αδελφότητα, ταξίδεψε… νοερά τους παρευρισκόμενους Χριστιανούς, με γλαφυρότητα καθώς επίσης και την άνεση του λόγου που τον διακρίνει, στα Ιερά εκείνα προσκυνήματα, που έχουν σχέση με την περίοδο αυτή που διανύουμε, αναλύοντας και επεξηγώντας τα θαυμαστά αυτά εκείνα γεγονότα και τις εορτές που εορτάζουμε αυτή την Ιερή περίοδο του Δωδεκαημέρου, ανάμεσα στις δύο ακίνητες μεγάλες Δεσποτικές εορτές της Γεννήσεως του Χριστού και των Θεοφανείων, προβάλλοντας παράλληλα και εικόνες, που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό κατά τις πολλαπλές επισκέψεις του, στους Αγίους Τόπους.