Η Εκκλησία της Κρήτης κινητοποιείται για τα Θρησκευτικά

Loading...


Σε ενέργειες προς το αναμένεται να προβεί η αναφορικά με τη διδασκαλία των στα σχολεία.

Αυτό συζητήθηκε εκτενώς στη σημερινή συνεδρίαση τις Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, όπου αναλύθηκαν και οι πρόσφατες συζητήσεις με την , ενώ για το θέμα είναι ενήμερο και το Φανάρι.

Η ανακοίνωση από την Εκκλησία της Κρήτης αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2017 στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητός της.

Η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τις πρόσφατες Συναντήσεις Συνοδικών Επιτροπών Αυτής, με τον , τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα.

Διαβάστε εδώ:  Κοινή κατεύθυνση από την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κρήτης για τα Θρησκευτικά (ΦΩΤΟ)

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος εξέτασε το θέμα της διδασκαλίας και του περιεχομένου του μαθήματος των και αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς θεωρεί απαραίτητη τη διδασκαλία της πνευματικής Παράδοσης του Ορθοδόξου Πολιτισμού μας, μέσα από το μάθημα αυτό.

Με την είσοδό μας στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον πιστό λαό της Μεγαλονήσου να διέλθομε όλοι με μετάνοια και προσευχή την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να εορτάσομε με χαρά την Ανάσταση του Κυρίου μας.