Η ευχή του Αλεξανδρείας Θεοδώρου για το κορωνοϊό από το Σουέζ

: Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος , ευρισκόμενος στο Κάιρο για την τέλεση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Θείας Λειτουργίας κατά την προσεχή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, επισκέφθηκε την πόλη του Σουέζ και επιθεώρησε τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης μετά την αποπεράτωση των εργασιών της ανακαινίσεώς του.

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης

Έδωσε τις απαιτούμενες οδηγίες έτσι ώστε ο ναός συν Θεώ σύντομα να επανέλθει στην λειτουργική του χρήση. Προσφέροντας θυμίαμα και ανάπτοντας ένα κερί προ του Ιερού Θυσιαστηρίου ευχαρίστησε την Αγία Αικατερίνη που τον αξίωσε να δει την ολοκλήρωση του ιερού πόθου του Ευχήθηκε δε υπέρ υγείας και ενδυναμώσεως όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν ασθενήσει από τον φοβερό ιό του κοραναϊού.

Tον Πατριάρχη Θεόδωρο, σύμφωνα με το ekkairo.org, συνόδευε μεταξύ άλλων στην επίσκεψή του στο Σουέζ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος. Ενώ οι αστυνομικές αρχές είχαν πάρει κάθε μέτρο για την προστασία τους από τον κοροναϊό. Ο δε Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στους εξωτερικούς χώρους φορούσε μάσκα προστασίας, δείχνοντας την προσήλωσή του στα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι Αιγυπτιακές Αρχές και ο WHO.

Ο Μακαριώτατος μάλιστα, είχε εκδώσει και σχετική εγκύκλιο με την οποία αναφερόταν στην πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ποτέ ως Χριστιανοί και ως Ποιμένες δεν χάνουμε την ελπίδα μας προς τον Θεόν»