Η Άννα Βαγενά ξεσπά: «Η αποτέφρωση δεν έχει σχέση με την πίστη,καθημερινά προσεύχομαι στην Παναγία»

Loading...


Έντονες είναι οι για το ζήτημα .

Από την μία πλευρά υπάρχουν εκείνοι που είναι με την προοπτική αυτή, καθώς εξετάζουν το ζήτημα από θρησκευτικής απόψεως, και από την άλλη αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία πιο… ανθρώπινη διαδικασία η οποία βοηθά στην αποφυγή καταστάσεων όπως η εκταφή.

Στα επιχειρήματα των πρώτων, ότι δηλαδή όσοι καταφεύγουν στην καύση των νεκρών έρχονται σε αντίθεση με τον χριστιανισμό, διαφώνησε έντονα η .

Η , στην δευτερολογία της σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, , σχετικά με την δημιουργία χώρου καύσης των νεκρών, περιέγραψε την δική της πρόσφατη εμπειρία, όταν ταξίδεψε στην γειτονική Βουλγαρία για την κηδεία του και ξεκαθάρισε ότι διαθέτει έντονο θρησκευτικό συναίσθημα αφού καθημερινά προσεύχεται.

Διαβάστε εδώ:  Γ. Μαντζαρίδης: Η καύση των νεκρών για την εκκλησία

«Δεν θα ξεχάσω όταν στο κέντρο αποτέφρωσης είδα έναν νεαρό Βούλγαρο να του δίνουν την τεφροδόχο και να την αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ανακούφιση. Ελπίζω να βρουν το θάρρος οι δήμαρχοι και να με αυτό το σκοταδισμό.

Και οι Βούλγαροι έχουν ισχυρό αίσθημα πίστης. Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου προσεύχομαι στην Παναγία».

 tilegrafima.gr