Φωτιά τώρα: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Εύβοια για την πυρκαγιά

: Ένας 64χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος για την πρόκληση της που ξέσπασε χθες το απόγευμα και εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Μανίκια Εύβοιας.

Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Ο 64χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην Εύβοια για να διερευνήσουν τα αίτια των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη και στις περιοχές Άγιος Γεώργιος και Πυργί.

Τέσσερα χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Εύβοιας εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν με:

– 45 Πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου
– 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ
– 8 Πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ
– 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, οι ομάδες ου συνδράμουν στην επιχείρηση εκκένωσης χτυπούν τις καμπάνες και ζητούν από τους κατοίκους να τους ακολουθήσουν.

Ηλικιωμένοι και ανάπηροι θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ενώ άλλοι πολίτες κατευθύνονται προς την παραλία.