Φορολογική δήλωση: Παράταση φορολογικών δηλώσεων 2017 έως 14/7

Loading...


Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει 30 Ιουνίου , προσανατολίζεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών δέχεται ήδη εισηγήσεις από τις ενώσεις των φοροτεχνικών και των λογιστών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η παράταση να είναι  έως τις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο οικονομικών, μόλις μέρες πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας, περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου στα τέλη του Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος είναι τα εξής:

100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διαβάστε εδώ:  Παράταση Φορολογικών Δηλώσεων - Αύριο η απόφαση

250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που έχουν απλογραφικά βιβλία, δηλαδή όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα.

500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, δηλαδή έχει εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται, ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 0,73%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόστιμα επιβάλλονται και όταν υποβάλλονται εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ…