Φοιτητές από τις ΗΠΑ βοήθησαν στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστρια Ναυπλίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του New Jersey επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας , Πέμπτη 23 Μαρτίου 2019.

Οι φοιτητές από το Rutgers University του New Jersey στο πλαίσιο του μαθήματος Service Learning , δηλαδή προσφερόμενης κοινωνικής υπηρεσίας σε απόρους ,επισκέφτηκαν το Ναύπλιο έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν εθελοντικά σε κάποιες δομές κοινωνικής προσφοράς.

Στόχος του μαθήματος των φοιτητών από την Αμερική είναι τα παιδιά να συνδυάσουν τη Μεσογειακή διατροφή το βιώσιμο περιβάλλον και την εθελοντική εργασία. Οι φοιτητές βρέθηκαν στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο στο κοινωνικό συσσίτιο και ετοίμασαν μαζί με εθελοντές του Συσσιτίου γεύματα προκειμένου να προσφερθούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Ναύπλιο. Οι φοιτητές θα επισκεφτούν και το κοινωνικό παντοπωλείο της Αγάπης στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου κι άλλες δομές.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν και το εκκλησιαστικό μουσείο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας όπου είδαν από κοντά εκκλησιαστικά αντικείμενα του 19 και 18 αιώνα. Τους φοιτητές συνόδευε η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Γλυκερία Ψαρά και ο διαιτολόγος Μιχάλης Γεωργούλης.

Για την λειτουργία του Συσσιτίου στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου μίλησε στα παιδιά ο εφημέριος και επικεφαλής του Συσσιτίου π. Ελευθέριος Μίχος.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr