Έκτακτο ΝΕΟ για τους συνταξιούχους 2022!! Προσοχή, η παγίδα που κρύβεται στα πλασματικά- Πότε πληρώνονται οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA, ΔΕΚΟ

Έκτακτο ΝΕΟ για τους !! Προσοχή, η παγίδα που κρύβεται στα πλασματικά- Πότε πληρώνονται οι ΙΚΑ (www.ika.gr), EFKA (efka.gov.gr), ΔΕΚΟ – Όλα όσα πρέπει να προσέξετε!

: Με τα πλασματικά έτη ασφάλισης βγαίνει κανείς νωρίτερα στη , ταυτόχρονα όμως αποτελούν μια κανονική παγίδα οικονομικής αφαίμαξης.

Ειδικά για όσους πρέπει να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο την διετία 2011-12. Διάστημα κατά το οποίο ίσχυαν ταυτόχρονα δύο θετικές ρυθμίσεις: αναγνώριση πλασματικών, αλλά και θεμελίωση δικαιώματος με τα παλαιά ευνοϊκά όρια ηλικίας (18,4 έτη για μητέρες με ανήλικο στον ιδιωτικό τομέα, 25ετία με ανήλικο στις ΔΕΚΟ και το δημόσιο, 35ετία, 4.500 ένσημα στα Βαρέα για τις γυναίκες κ.λπ.).

Έχετε πρόβλημα με τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ; ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ- Πάρτε εδώ και …λύθηκαν ! ΒΑΣΕΙΣ 2022 ONLINE ΣΧΟΛΕΣ

Η παγίδα αφενός είναι ηλικιακή, πρέπει δηλαδή να θεμελιώσει κανείς ένα ευνοϊκό όριο ηλικίας, αλλά έκτοτε έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια, κατά συνέπεια ο ασφαλισμένος έχει σε πολλές περιπτώσεις συνολικό χρόνο ασφάλισης πάνω από 40 έτη. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το Σύστημα αποδεικνύεται… τσιγκούνικο: Δεν ανταμείβει όποιον μείνει την εργασία για περισσότερα από 40 χρόνια.

Για παράδειγμα, ενώ το ποσοστό ανταπόδοσης αυξάνει κατά περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες από το 31ο και έως το 40ό έτος, με αποτέλεσμα το ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης να ξεπερνά το 50% του μέσου μισθού της περιόδου 2002- και μέχρι την ημέρα της κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης-, τελικά για περισσότερα (από 40) έτη η προσαύξηση περιορίζεται στη μισή ποσοστιαία μονάδα ανά έτος…

Το δίλημμα: πρόωρη συνταξιοδότηση με αφαίμαξη ή έξοδο μετά το 62ο έτος το αντιμετωπίζουν κυρίως όσοι εισήλθαν πολύ νωρίς στην αγορά εργασίας ή διορίστηκαν στο δημόσιο (ΔΕΚΟ κ.α.) αμέσως μετά το Λύκειο.

Κατά συνέπεια, η έξοδος με πρόωρη δεν είναι πάντα οικονομικά συμφέρουσα. Σε πολλές περιπτώσεις η ενεργός… γήρανση, δηλαδή η εργασία μέχρι τα 62, εφόσον ο ασφαλισμένος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανεργίας, ίσως αποτελεί εναλλακτική.

Εκτός ίσως από τις νοσηλεύτριες, οι οποίες από την εφηβεία (μετά το Λύκειο) πήγαν στις παραγωγικές σχολές των νοσοκομείων και ήδη έχουν συμπλήρωσε περισσότερα από 35 χρόνια εργασίας. Και την ίδια στιγμή, ενώ καλούνται να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, η πολιτεία τις εμπαίζει μην επεκτείνοντας τα Βαρέα και Ανθυγιεινά στον ευαίσθητο αυτό κλάδο.

Παραδείγματα:

Εάν δεν αναγνωρίσει τα πλασματικά, θα εξέλθει στο 62ο έτος. Προκειμένου να βγει 20 μήνες νωρίτερα η ασφαλισμένη του παραδείγματός μας υποχρεούται σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση (για την αναγνώριση των πλασματικών).

2.Ασφαλισμένος στο δημόσιο τομέα, διορισθείς το 1990, θα πρέπει να αναγνωρίσει πλασματικά έτη ώστε να έχει 25ετία το 2011 και 35ετία το 2020 ώστε να συνταξιοδοτηθεί στο 61ο έτος με πλήρεις αποδοχές. Αν έχει γεννηθεί το 1972, θα συμπλήρωσε την κατάλληλη ηλικία εξόδου το 2033, οπότε θα έχει 48 χρόνια ασφάλισης…

Το ευχάριστο της ημέρας !!! Δίνουν ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που είχαν στα συρτάρια ξεχασμένες …!!!EFKA, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ – ΒΑΣΕΙΣ 2022 ONLINE – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Έκτακτο ΝΕΟ για τους συνταξιούχους 2022!! Προσοχή, η παγίδα που κρύβεται στα πλασματικά- Πότε πληρώνονται οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA, ΔΕΚΟ – Οι ημερομηνίες πληρωμής.

Οι προσωρινές Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων
-Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Σεπτεμβρίου 2022 – Πληρωμή
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

Πότε εμφανίζονται και είναι διαθέσιμα τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ

Ποιες ώρες εμφανίζονται τα ποσά των συντάξεων στα ΑΤΜ των τραπεζών

Μηνιαίο Ενημερωτικό Σύνταξης συνταξιούχων Δημοσίου

(Σημείωση: Οι κανονικές ημερομηνίες πληρωμής όλων των συντάξεων αναφέρονται στις παρακάτω διατάξεις)

Οι σχετικές διατάξεις για την πληρωμή των Συντάξεων
Οι συντάξεις προπληρώνονται, δηλαδή με την πληρωμή καταβάλλεται η σύνταξη του επόμενου μήνα.

Πληρωμή συντάξεων – Συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ. Επικουρικές και Προσωρινές

Νόμος 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019)

Άρθρο 34

Ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ

1. Ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) ορίζεται:

  • α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
  • β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής του σε φορείς που καταβάλλουν παροχές που δεν ανάγονται σε μηνιαία βάση

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κάθε άλλη αντίθετη διάταξη καταργείται

Άρθρο 132

Έναρξη ισχύος

Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ισχύουν από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ ΟΓΑ ΕΤΑΑ επικουρικές

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022. Οι ημερομηνίες πληρωμής

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (www.ika.gr) (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Σεπτεμβρίου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ (www.ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΕΦΚΑ : Τα … όπλα μας !!!

Με πέντε «όπλα» κατάφερε να μειώσει τις εκκρεμείς συντάξεις το υπουργείο Εργασίας και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Το προηγούμενο εξάμηνο το υπερταμείο ασφάλισης σημείωσε ρεκόρ, εκδίδοντας το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 138.946 αποφάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 89% οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους εν αναμονή συνταξιούχους.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκκρεμοτήτων έπαιξε ο περιβόητος «Πύργος Ελέγχου», μέσω του οποίου ελέγχεται η αποδοτικότητα εισηγητών και διευθυντών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ, με τον «Πύργο Ελέγχου» κατέστη εφικτό να αξιολογηθεί η δουλειά των εισηγητών αλλά και των διευθυντών των υπηρεσιών, δηλαδή των ανθρώπων που «τρέχουν» τις εκκρεμείς συντάξεις. Στόχος, να εντοπιστούν οι «προβληματικές» διευθύνσεις και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τα ποσοστά απονομών.

Η ΔΕΘ 2022 μοιράζει με ακριβά .. ΔΩΡΑ για τους συνταξιούχους! Η 13η σύνταξη και τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ