Εκδημία π. Αριστοτέλη Κουρκούλη

Loading...


ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ

Σε ηλικία 91 ετών απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2016, ο συνταξιούχος  της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης π. Αριστοτέλης Κουρκούλης.

 Η τελέσθηκε το απόγευματης Κυριακής 7 Αυγούστου, στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Παπαδιανίκων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη καθώς και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Ο σεπτός Ποιμενάρχης Σπάρτης στον επικήδειο λόγο του επισήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στο Θεό, το ήθος και την προσφορά του επί σαράντα δύο συναπτά έτη στην Ενορία Παπαδιανίκων.

Ο αοίδιμος π. Αριστοτέλης Κουρκούλης, του Χαραλάμπους και της Ευτυχίας, γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1925 στα Φούτια Μονεμβασίας. Ενυμφεύθη στις 24 Ιουνίου 1954, στον Ι.Ν Αγίου Παύλου Αθηνών, την Ευγενία Τρουφάκου με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα, τον Δημήτριο και την Ευτυχία. Αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Κορίνθου.

Χειροτονήθηκε διάκονος, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, στις 15 Οκτωβρίου 1954, και πρεσβύτερος στον ίδιο Ναό στις 23 Νοεμβρίου 1954 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Διονύσιο Δάφνο. Από τότε υπηρέτησε την ενορία Παπαδιανίκων έως τις 30 Ιουνίου 1996, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν Πνευματικός από το 1958. Στις 12 Νοεμβρίου 2003 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος του απένειμε το οφίκκιο του πρωτοπρεσβύτερου, αναγνωρίζοντας την πολυετή, ευδόκιμη και καρποφόρα για το χριστεπώνυμο πλήρωμα ιερατική διακονία του μεταστάντος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.