Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 26/11

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018.

– Grivalia: Οι όροι της συγχώνευσης και τα βασικά σημεία της συμφωνίας

Στη συγχώνευση των δύο εταιρειών, με απορρόφηση της Grivalia από την Eurobank αποφάσισαν να προχωρήσουν τα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας Eurobank Ergasias ΕΥΡΩΒ A.E. και της Grivalia Properties AEΕAΠ.

Όπως ανακοινώθηκε, η Eurobank σχεδιάζει να επιταχύνει τη μείωση του δείκτη NPE σε περίπου 15% στο τέλος του 2019 και σε μονοψήφιο ποσοστό έως το 2021, με το διαχωρισμό NPE περίπου 7 δισ. ευρώ με μία και μόνη συναλλαγή, και το σύνολο των μετόχων να διατηρεί τα οφέλη μίας ενδεχόμενης ανοδικής πορείας των NPE.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι περίπου 15,8 νέες κοινές μετοχές της Eurobank για κάθε μία κοινή μετοχή της Grivalia ενώ οι μέτοχοι της Eurobank θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (η «Σχέση Ανταλλαγής»). Πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Grivalia θα προβεί σε (i) διανομή 40,5 εκατ. ευρώ (0,42 ευρώ ανά μετοχή Grivalia) μέσω μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου (η «Προ της Συναλλαγής Διανομή») και (ii) διανομή 13,7 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους της και τα μέλη του Δ.Σ., η οποία αντιπροσωπεύει καταβολές δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών (bonus) και αμοιβές Δ.Σ. για το 2018 και προηγούμενα έτη καθώς και μερική κατοχύρωση του μακροπρόθεσμου προγράμματος κινήτρων.

: Οι «27» υπέγραψαν τη συμφωνία της ιστορικής αποχώρησης

Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν πριν από 19 μήνες, η συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες με την επικύρωσή της από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες. Η «σκυτάλη» τώρα περνά στο βρετανικό Κοινοβούλιο, το οποίο θα κληθεί με τη σειρά του να την επικυρώσει, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται εξασφαλισμένο. Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τηρουμένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος, χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως την καλύτερη δυνατή για τις δύο πλευρές.

Η χθεσινή μέρα είναι ιστορική γιατί μια μεγάλη χώρα αποχωρεί από την Ε.Ε., η οποία μικραίνει σε πληθυσμό, σε πολιτική επιρροή, αλλά και στην οικονομία. Ωστόσο, με δεδομένο ότι αυτή είναι η βούληση που εξέφρασε ο βρετανικός λαός, το ζητούμενο είναι η έξοδος να γίνει με συντεταγμένο τρόπο, ώστε να μην υπάρξει χάος και αυτό φαίνεται ότι επιτυγχάνεται.

– Υπερπλεονάσματα σε χαμηλής πτήσης

Η στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία και διατήρηση πρωτογενών υπερπλεονασμάτων αποτελούν βασικό συστατικό της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα την τελευταία 3ετία. Ωθούμενοι ομολογουμένως από τις υψηλές ανάγκες εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, οι θεσμικοί πιστωτές επιβάλλουν ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους τους οποίους παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση υπερβαίνει θεαματικά. Η «Ν» διερευνά πώς διαμορφώνεται το συγκεκριμένο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, τι συνεπάγεται για την οικονομία και ποιες είναι ενδεχομένως οι εναλλακτικές επιλογές. Την ανάλυση συνδράμουν ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης και το πρώην ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ Θάνος Κατσάμπας.

: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ προσέκρουσε σε περίφραξη σπιτιού

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε περίφραξη σπιτιού στη λεωφόρο Τζον Κέννεντυ, στην άνοδο για το Πανόραμα, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 06:15 το πρωί.

Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν αναφέρθηκε τραυματισμός επιβάτη.

– Πλ. Αττικής: Δύο νεκροί μετά από σε διαμέρισμα

Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στις 02:30 τα ξημερώματα, στη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αλκαμένους, στην πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα θύματα ήταν δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr